Juliana's Hof, Zaltbommel

Op initiatief van Woonlinie zijn de oude moestuinen rondom de A.F. Savornin Lohmanstraat in Zaltbommel omgetoverd tot een groene ontmoetingsplaats. De stukken grond dreigden te verpauperen, en Woonlinie ontving steeds vaker klachten. Om meer problemen te voorkomen én omdat het natuurlijk zonde was van de ruimte, is project Juliana’s Hofje ontstaan. We gingen op zoek naar enthousiaste tuinders en een beheer, beide op basis van vrijwilligers. Gebruikers betalen geen vergoeding, maar zijn wel verantwoordelijk voor het onderhoud en aanzicht. Het idee: samen de wijk groener maken. En dat is gelukt!

Rust-, speel- en tuinier plek

De duurzaam ingerichte binnentuin biedt een rustplek voor volwassenen en een natuurlijke speelplek voor jonge kinderen. Het beheer is geheel in handen van vrijwilligers en gebruikers van Juliana’s Hof, uiteraard met ondersteuning door Woonlinie. Juliana’s Hof is bedoeld voor enthousiaste tuiniers, gevorderd of beginnend. 

Tuinders gezocht!

Tuiniert u graag of bent u graag buiten bezig? Juliana’s Hofje heeft uw hulp hard nodig! Wilt u de tuinders in Juliana’s Hofje een handje helpen? Meld u dan aan via julianashofje@gmail.com of loop gewoon eens langs!