Zonnepanelen op achterdakvlak

Zonnepanelen huren

Woonlinie heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. We werken op slimme manieren aan een verbetering van het milieu. We gaan voor oplossingen die voor onze bewoners een besparing op de woonlasten betekenen. Dat doen we (ook) graag samen met u! Daarom biedt Woonlinie u nu de mogelijkheid om zonnepanelen op uw dak te plaatsen, waarmee u direct zult besparen op uw energieverbruik en -kosten. Hoe dat werkt, leest u op deze pagina. 

Hoe werkt het

Woonlinie heeft in samenwerking met Tenten Solar, leverancier van zonnepanelen, drie sets zonnepanelen samengesteld van zes, acht en negen panelen. Het aantal panelen wat op uw dak geplaatst wordt, wordt bepaald door Tenten Solar en Woonlinie. Dit aantal is afhankelijk van de mogelijkheden om de panelen netjes en goed uitgelijnd op het dak te plaatsen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de woning zelf, maar ook naar de rest van de woningen in het blok. 

Huurprijs

Woonlinie investeert in de zonnepanelen die op uw dak worden geplaatst. Door middel van een huurbedrag per maand betaalt u voor de zonnepanelen, maar de waarde van de opgewekte energie is altijd hoger dan uw kosten. 

Zonnepanelen kunt u tegen een aantrekkelijk tarief huren. De huurprijzen zijn vastgesteld op de volgende bedragen, deze huurprijzen komen bij/in de kale huurprijs van uw woning.

  • Zes panelen: €10,00 per maand
  • Acht panelen: €12,50 per maand
  • Negen panelen: €13,50 per maand

Opbrengsten

 

* De exacte opbrengst is afhankelijk van de ligging, oriëntatie en hellingshoek van uw dak.

** Besparing op basis van €0,23 per kWh. Bron: Milieu Centraal

Voorwaarden

Niet alle woningen zijn geschikt. Alleen eengezinswoningen komen in aanmerking. Er is een beperkt aantal panelen beschikbaar. Daarbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Daarbij gelden de volgende voorwaarden: 

  • U mag geen betalingsproblemen of huurachterstand hebben;
  • De huur van uw woning mag, na huurverhoging voor de zonnepanelen, niet boven de €710,- uitkomen; 
  • Uw woning wordt de komende 10 jaar niet gesloopt;
  • Er staat binnen afzienbare tijd geen grootschalig onderhoud op de planning;
  • De woning mag geen asbesthoudend dakbeschot hebben. 

Aanvragen

Bent u geïnteresseerd in de plaatsing van zonnepanelen op uw woning? Meld u dan aan via onderstaand formulier. Uw aanmelding wordt door ons gecontroleerd, waarna na goedkeuring Tenten Solar een aanbieding maakt. Op deze aanbieding kunt u zien hoe de panelen op uw dak geplaatst worden en wat de verwachtte besparing is voor uw situatie. Voldoet u niet aan de voorwaarden, of is uw woning niet geschikt? Dan ontvangt u van Woonlinie een gemotiveerde afwijzing. 

Alleen wanneer Tenten Solar concludeert dat de plaatsing van de panelen technisch mogelijk is, ontvangt u van Woonlinie een getekende overeenkomst. Deze ondertekent u als laatste, waarna er een afspraak gemaakt wordt voor de plaatsing. De huurverhoging gaat in per eerstvolgende maand na plaatsing. Voor eventuele reparaties neemt u de eerste vijf jaar direct contact op met Tenten Solar. Daarna is Woonlinie uw aanspreekpunt. 

Klik hier voor het aanmeldformulier. 

Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Hier vindt u de meestgestelde vragen over zonnepanelen. Staat uw vraag er niet tussen? Bel dan met 088 520 4000.