Ondertekening van een huurovereenkomst

Mijn huurovereenkomst

Wanneer u een huurwoning huurt bij Woonlinie, ondertekent u op uw eerste huurdag een huurovereenkomst. Daar horen Algemene Huurvoorwaarden bij. Wat deze inhouden, en een voorbeeld van een huurovereenkomst vindt u op deze pagina.

Voorbeeld

Bekijk een voorbeeld van een Huurovereenkomst.

Algemene Huurvoorwaarden

Bij een huurovereenkomst horen een aantal regels, waar u en Woonlinie zich aan moeten houden. Deze regels staan beschreven in onze Algemene Huurvoorwaarden. Per 1 januari 2017 zijn de Algemene Huurvoorwaarden op een aantal punten aangescherpt. De vernieuwde Algemene Huurvoorwaarden gelden voor alle huurders die vanaf januari 2017 een huurovereenkomst bij Woonlinie aangaan. Is uw huurcontract eerder ingegaan dan januari 2017? Dan blijven de toen ondertekende Huurvoorwaarden van kracht.

Dit geldt zowel voor de huurovereenkomsten van onze woningen als onze garages en parkeerplaatsen. 

Verzoek tot inwoning

Bij een verzoek tot inwoning vraagt u schriftelijk toestemming aan Woonlinie voor inwoning van de persoon die bij u wil komen wonen. Als dit verzoek wordt goedgekeurd, wordt deze persoon als medebewoner geregistreerd. Hij/zij heeft nu nog geen rechten of verplichtingen voor de woning. Dit wil o.a. zeggen dat als u als huurder de woning verlaat, de medebewoner geen recht heeft op de woning. Hij/zij moet de woning dan ook verlaten. Download hier het aanvraagformulier voor inwoning.

Medehuurderschap

Het is ook mogelijk om onder bepaalde voorwaarden het zogenaamde medehuurderschap aan te vragen. Medehuurderschap betekent dat de persoon die bij u komt wonen wel rechten en verplichtingen heeft voor de woning. Wat dat precies inhoudt en hoe u medehuurderschap aanvraagt leest u in de brochure over medehuurderschap.

Woningruil

Bent u huurder van Woonlinie? En wilt u van woning ruilen met uw buurman of juist met iemand die aan de andere kant van het land woont? Dat is mogelijk. Lees onze folder met de voorwaarden. Voldoet u aan de voorwaarden en heeft u een partner gevonden om te ruilen? Dan moeten beide partijen een aanvraagformulier invullen. 

Vragen

Heeft u vragen over uw huurcontract, de algemene huurvoorwaarden, medehuurschap, inwoning of woningruil? Neem dan contact op met de afdeling Wonen van Woonlinie.