Overlast

Iedereen die buren naast zich heeft wonen hoort wel eens geluiden die de buren maken. Natuurlijk is dit geen probleem als dit normale woongeluiden zijn of als de buren een keer een feestje hebben. Wanneer deze geluiden uw eigen woongenot herhaaldelijk blijven verstoren kan dit een grote bron van ergernis worden.

Wat kunt u doen?

Voor u actie onderneemt bij burenoverlast, is het goed eerst bij uzelf te rade te gaan. Waar gaat het precies om? Komt de overlast vaak voor of maar een enkele keer? Als u vindt dat de klacht redelijk is, dan kunt u het beste zo snel mogelijk aan de bel trekken. Het is belangrijk dat u eerst met uw buren praat over de overlast die u ervaart.

Tips

Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

  1. Bespreek de overlast zelf met uw buren. Wacht hiermee niet te lang, mogelijk weten de buren niet eens dat zij overlast veroorzaken. In een vroeg stadium kunt u de problemen vaak nog gemakkelijk oplossen.
  2. Blijf rustig! Soms is het verstandig om een dag later met uw buren een gesprek aan te gaan. De emoties zijn dan iets gezakt, waardoor een gesprek makkelijker te voeren is.
  3. Denk samen na over mogelijke oplossingen. Wanneer u samen een afspraak maakt die voor beiden acceptabel is, dan zal deze afspraak een grote kans van slagen hebben.
  4. Maak duidelijke en heldere afspraken. Dit voorkomt onduidelijkheid in de toekomst en verkleint de kans op herhaling.

Houdt de overlast niet op? Vul dan het meldformulier in en stuur dit naar Woonlinie. Onze woonconsulent beoordeelt dan of uw melding in behandeling wordt genomen en of wij kunnen helpen.

Buurtbemiddeling

Voor de huurders van Woonlinie Zaltbommel heeft Stichting Elk een afdeling buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling helpt mensen om burenruzies op te lossen. Getrainde vrijwilligers, de zogenaamde ‘buurtbemiddelaars’, luisteren naar het verhaal van beide partijen. De buurtbemiddelaars begeleiden het contact tussen u en uw buren en zoeken met u naar een oplossing voor de overlast. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Woonlinie of met Stichting Elk, telefoonnummer (0345) 515 227.

Voor meer informatie leest u hier de flyer Burenoverlast en het Burenboekje.