Ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding

Heeft u last van ongedierte, zoals wandluizen, kakkerlakken, wespen, faraomieren, torren, kevers, vlooien en ratten? Als er sprake is van eventuele gevolgen voor de volksgezondheid, dan moet u hiervan melding maken bij Woonlinie en de gemeente. Woonlinie pakt de plaag aan indien deze moeilijk te bestrijden is, dan wel wijd verspreid is en u niet als veroorzaker kunt worden aangemerkt.

Bijen & hommels

Bijen en hommels zijn beschermde diersoorten. Deze insecten mogen daarom niet bestreden worden. Zo nodig kan een imker een bijenvolk verwijderen. Hiervoor kunt u contact opnemen met een imker. Ook kunt u informatie krijgen bij de Nederlandse Bijenhouders Vereniging in Wageningen, www.bijenhouders.nl , telefoon 0317 – 42 24 22. 

Vleermuizen

Vleermuizen zijn beschermde dieren. Dus verjagen of doden mag niet. Het kan voorkomen dat een gezonde vleermuis per ongeluk in een woonruimte terechtkomt. Als de vleermuis rondvliegt, is het niet verstandig om te proberen deze te vangen. Het openzetten van een raam of deur in die ruimte is vaak al voldoende om de vleermuis naar buiten te laten vliegen.

Als een kolonie vleermuizen voor overlast zorgt, is het belangrijk om te weten dat u vleermuizen niet zomaar mag weghalen of gaten mag dichtstoppen. Neem dan contact op met Natuur- & Vogelwacht in Dordrecht, telefoon 078 - 6213921, website www.vogelwacht.eu. Deze zoekt met u naar de beste oplossing voor u en de vleermuizen.