Reparatieverzoek indienen

Reparatieverzoek indienen

Er gaat wel eens iets kapot in uw woning. Daarbij wilt u weten wie er verantwoordelijk is voor de reparatie en wie de reparatie betaalt. Ook is het belangrijk hoe snel uw reparatie wordt uitgevoerd en waar u uw reparatieverzoek kunt indienen. Deze informatie vindt u op deze pagina.

Wie doet wat?

Woonlinie is niet de enige die verantwoordelijk is voor het onderhoud van uw woning. Ook als huurder moet u uw woning op een aantal punten onderhouden. De verdeling hiervan is wettelijk geregeld. Kijk voor u een verzoek indient welke reparaties Woonlinie voor haar rekening neemt en welke reparaties u zelf dient op te lossen: Lees de leaflet Onderhoud van A tot Z.

Meld uw reparatieverzoek.

Via dit formulier kunt een reparatieverzoek melden bij Woonlinie. Eventueel kunt u ook mailen, het liefst met een foto van de klacht. Dat kan via reparaties@woonlinie.nl. Wij kunnen dan direct de goede actie ondernemen.

Reparatieverzoeken en behandeltijd

Wanneer u contact opneemt met Woonlinie, vertellen wij u hoe uw technische klacht behandeld gaat worden en maken indien nodig een afspraak. Deze wordt gepland in de ochtend of middag en vindt doorgaans plaats binnen een tijdvak van 2 uur. Of dit lukt is afhankelijk van het type reparatieverzoek dat u indient.

De ene storing vraagt om een directe behandeling, het andere verzoek heeft minder haast. In onderstaand schema kunt u zien hoe Woonlinie met uw reparatieverzoek omgaat:

In de meeste gevallen wordt de aannemer ingeschakeld. Het desbetreffende bedrijf maakt dan een afspraak met u. In sommige gevallen komt de rayonopzichter bij u langs. Hiervoor maakt Woonlinie een afspraak met u.

Onze bereikbaarheid

Spoed (categorie rood)

Voor calamiteiten is Woonlinie 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer (088) 520 4000. Binnen één uur mag u een monteur verwachten die het probleem probeert op te lossen.

  • Belt u tussen 8.30 en 17.00 uur? Dan krijgt u contact met één van onze medewerkers, die u informeert over de afhandeling;
  • Belt u tussen 17.00 en 8.30 uur? Dan wordt u verbonden met de antwoordservice van Woonlinie. De medewerker van deze service schakelt de juiste personen of bedrijven in.

Overige reparatieverzoeken (categorie oranje, groen)

Algemene, niet spoedeisende technische klachten meldt u tijdens kantooruren bij Woonlinie; via telefoon, dit formulier, e-mail of schriftelijk. Binnen één werkdag wordt er contact met u opgenomen en een afspraak met u gemaakt.