Almkerk

Almkerk telt ruim 3.500 inwoners (het gehucht Uppel meegeteld) en heeft haar inwoners op alle gebieden iets te bieden. Er zijn drie basisscholen, een winkelcentrum, een aantal instellingen die een streekfunctie vervullen zoals verpleeghuis Altenahove, het Kringloopcentrum, golfpark 'Almkreek' en bioscoop Hollywoud. Daarnaast zijn er diverse sportverenigingen en zijn er de jaarlijkse Streekdagen met de grootste Truckpulling van Europa en een tractorpulling.

Verder een aantal monumentale gebouwen, boerderijen en woningen die gezichtsbepalend zijn, en het riviertje de Alm, waarlangs het goed wandelen is. Dit alles maakt Almkerk tot een aantrekkelijk dorp voor jong en oud.

Gemeente Woudrichem

De gemeente Woudrichem ligt in het Land van Heusden en Altena, omringd door de Merwede, de Biesbosch, De Bergsche Maas en de Afgedamde Maas. Kenmerkend zijn het open polderlandschap, de mooie kerkdorpen en het oude vestingstadje Woudrichem. Het gebied leent zich uitstekend voor actieve recreatie zoals watersport, wandeltochten en fietstochten. Naast het vestingstadje Woudrichem bestaat de gemeente uit de dorpen: Almkerk, Andel, Giessen, Oudendijk, Rijswijk, Uitwijk, Uppel en Waardhuizen.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden