Ongedierte

Ongedierte kan uw woongenot aardig verstoren. Vaak is het een gevolg van rondslingerende etensresten. Hebt u last van ongedierte? Probeer dit eerst zelf te bestrijden. Lukt dat niet en is de plaag zo groot dat de gezondheid van u en anderen in gevaar komt door het ongedierte? Meld het probleem dan bij Woonlinie en bij de gemeente. U kunt dit doen door hierboven in te loggen via MijnWoonlinie en een Reparatie aanvragen. Ook kunt u contact opnemen met onze medewerkers via telefoonnummer 088 520 4000.

Wat u zelf kunt doen?

Kakkerlakken, muizen, ratten en dergelijke vermeerderen zich snel. Bovendien dragen ze ziekten met zich mee. Daarom is het belangrijk dat u het ongedierte snel aanpakt en liefst voorkomt dat ze zich in uw woning nestelen. Hoe?

  • Berg etenswaren goed op.
  • Houd uw huis schoon.
  • Heeft u klein ongedierte zoals muizen, kakkerlakken, slakken, mieren of zilvervisjes? Koop dan lokdoosjes bij de drogist of de bouwmarkt.
  • Lukt het niet om het ongedierte te bestrijden? Dan moet u dit melden bij Woonlinie en de gemeente. Woonlinie pakt de plaag aan als het ongedierte moeilijk te bestrijden is én als u niet zelf de veroorzaker bent.
  • Ziet u veel wespen? Dan zit er waarschijnlijk een wespennest in de buurt. Neem dan contact op met Woonlinie. Die schakelt een gespecialiseerde ongediertebestrijder in om het wespennest te laten verwijderen.
  • Heeft u last van bijen of hommels? Die mag u niet bestrijden want dat zijn beschermde dieren. U kunt wel vragen of een imker het volk komt verwijderen. Hiervoor kunt u contact opnemen met een imker. Ook kunt u informatie krijgen bij de Nederlandse Bijenhouders Vereniging in Wageningen, www.bijenhouders.nl, telefoon 0317 42 24 22.
  • Ziet u vleermuizen? Ook dat zijn beschermde dieren. U mag ze niet verjagen of doden. Soms komt een vleermuis per ongeluk in een woning terecht. Probeer hem niet te vangen. Het openzetten van een raam of deur in die ruimte is vaak al voldoende om de vleermuis naar buiten te laten vliegen. Heeft u overlast van vleermuizen? Neem dan contact op met Natuur- & Vogelwacht in Dordrecht, telefoon 078 - 6213921, www.vogelwacht.eu

Meer weten? Kijk voor meer informatie over ongediertebestrijding op de website van de GGD.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden