Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Acht studio’s in oude Regenboogschool Dussen

Publicatiedatum: 31-05-2016

Het pand van de oude Regenboogschool in Dussen krijgt, na een aantal maanden leeg te hebben gestaan, een nieuwe bestemming. De gemeente Werkendam en Woonlinie sloegen de handen ineen en bouwen het schoolpand binnenkort om naar acht studio’s, die Woonlinie gaat verhuren tegen een toegankelijke huurprijs. 

Acht studio’s 

In samenwerking met een aantal partners heeft Woonlinie een plan gemaakt voor de realisatie van acht studio’s. Deze hebben allemaal een keuken, doucheruimte, toilet, woon-/slaapkamer en bergruimte. Het pand is en blijft van de gemeente. Woonlinie gaat het huren en neemt de verbouwing van de school op zich. Binnenkort wordt de vergunning aangevraagd, waarna de verbouwing naar verwachting in september start. Dit zal ongeveer twee tot drie maanden duren. Na de zomervakantie gaan de woningen in verhuur via Woongaard, het regionale woonruimteverdeelsysteem.

Informatieavond

Op woensdag 8 juni aanstaande houden Woonlinie en de gemeente een informatieavond over de nieuwe bestemming van de Regenboogschool. Tussen 19:00 en 21:00 uur zijn geïnteresseerden van harte uitgenodigd in de Koppelpaarden in Dussen, om de verbouwplannen te bekijken. 

Inspelen op wachtlijst

Openbare basisschool de Regenboog aan het Groot Zuideveld in Dussen is 35 jaar lang voor veel basisschoolkinderen een herkenbare plek geweest, maar werd in 2015 gedwongen te sluiten. Woonlinie en de gemeente Werkendam hebben het plan opgevat om het pand voor de komende jaren nieuw bestaansrecht te geven. Dat doen ze door kleine woningen te realiseren, voor een relatief lage huurprijs. Woonlinie ziet dat de doelgroep van kleine huishoudens met recht op huurtoeslag moeilijker in aanmerking komt voor een woning en komt hen op deze manier tegemoet. 

Statushouders

Corporaties krijgen vanuit de overheid de taak om mensen met een verblijfsvergunning (ook wel statushouders genoemd) te huisvesten. Een aantal studio’s is dan ook gereserveerd voor statushouders. Woonlinie is zich bewust van het feit dat dit een behoorlijke druk legt op de woningmarkt. Daarom zoekt Woonlinie naar alternatieve oplossingen. De Regenboogschool is daar een voorbeeld van. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden