Drugs

Drugs zijn niet toegestaan!

Woonlinie tolereert geen (voorbereiding van) hennepkwekerijen of andere productiewijze van handel in drugs of welke activiteit dan ook die in strijd is met de Opiumwet. Als blijkt dat hier sprake van is wordt er tot huisuitzetting overgegaan.

Woonlinie hanteert dit strenge beleid omdat we:
• criminele activiteiten willen voorkomen en bestrijden;
• geen gevaarlijke situaties willen;
• de leefbaarheid in de straten en buurten willen verbeteren;
• gevoelens van onveiligheid willen wegnemen.

Onveilig

Een woning gebruiken voor drugsactiviteiten leidt vaak tot gevaar. Technische aanpassingen aan bijvoorbeeld elektra geven een grote kans op brand,  kortsluiting, stankoverlast en lekkages. Een levensgroot risico voor de gebruikers van de woning zelf, maar ook voor buren. Bij deze activiteiten zijn vaak criminele netwerken betrokken. Hun aanwezigheid in de buurt kan voor overlast en een onveilig gevoel zorgen.

Wees verstandig!

Komt u financieel niet rond? Vraag hulp bij de gemeente, of neem contact op met ons. Wij helpen u! ‘Even bijverdienen’ door verhandelen of produceren van drugs, is niét de oplossing. Het kan grote gevolgen hebben voor u én anderen!

Gevolg drugsactiviteiten: ontbinding huurovereenkomst

Wij hebben met de gemeente en politie afgesproken streng op te treden bij drugsactiviteiten in onze woningen. Wat doen wij dan precies?

  • Wordt in de woning, schuur, garage of tuin een handelshoeveelheid drugs gevonden of bijvoorbeeld een hennepkwekerij, dan starten wij altijd een juridische procedure om de woning te ontruimen en/of de huurovereenkomst te ontbinden.
  • De huurder betaalt alle juridische kosten en de overige kosten (denk aan herstelkosten van de woning). Dit zijn vaak hoge bedragen. Ook als de aanwezige drugs niet het eigendom van de huurder zijn of de activiteiten door een ander worden uitgevoerd, blijft de huurder verantwoordelijk voor wat er in de woning gebeurt.
  • Wordt de woning ontruimd, dan is de bewoner hem kwijt. Ook komt hij of zij op een ‘zwarte lijst’, waardoor hij/zij bij geen enkele woningcorporatie de eerste drie jaar een vervangende woonruimte kan krijgen.
  • Voor de duidelijkheid melden wij u dat het ook niet toegestaan is om 5 of minder hennepplanten in en/of om uw woning in bezit te hebben! In dit geval krijgt u een formele waarschuwing en wordt u dringend verzocht de planten direct te vernietigen.
 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden